Din hovedpine ønsker mere kropsbevidsthed

Hovedpine er en af de hyppigste årsager til, at folk opsøger alexanderteknik, og det skyldes ofte en kropsbevidsthed, der er kommet helt ud af kurs. Og det er altid en fornøjelse at få muligheden for at hjælpe med at genetablere nye erfaringsspor og sansninger via kropsbevidsthed og åndedræt.

Hovedpine kan være ødelæggende for livskvaliteten, og de fleste kommer med følgende motivation:

  1. Jeg vil gerne nedsætte/undgå mit forbrug af smertestillende piller.
  2. Jeg vil gerne kunne gøre noget selv.
  3. Jeg vil gerne finde årsagerne til min hovedpine.

Sådan lyder de klassiske vendninger fra de hovedpineramte. De har ofte levet rigtig længe med rigtig meget hovedpine, og årsagerne er utallige feks. for stort tidspres, for stor koncentration med fejlspændinger til følge, (al) for lidt egenomsorg, overansvar for familien og perfektionisme.

“Siden jeg begyndte med at gå til alexanderteknik hos Helle i 2011 har jeg gradvist lært at blive mere opmærksom på årsagerne til mine hovedpiner og migræner og kan derved foregribe et anfald og bearbejde det. Det giver tryghed at kunne hjælpe mig selv via den mentale teknik, jeg lærer i alexanderteknik”. Hanne Lis Vestergård 2014

Din krop har alle svarene

Da vi var børn fungerede vi perfekt – kroppen og sindet var fleksible og i stand til at håndtere både de indre og ydre impulser. Derfor er det værd at huske, at det vi har brug for er tilgængeligt for os. Vores opgave er at få det frem i bevidstheden og kunne leve det. Kropsbevidstheden skal styrkes blidt og venligt. Kroppen skal erfare i små bidder. Informationerne fyger om ørerne på os, og hjernen trænger til ro. Præstationsræset får nemt tiden til at fylde det hele, og vi må erfare det nærende i at holde pauser og hvile. Det tænkende hoved får førsteprioritet, og det får os ofte ind i reaktionsmønstre, der stresser kroppen og forstyrrer sansningen. Det kan betyde, at kroppens signaler fejlfortolkes eller overhøres.  Husk at alle informationer og viden er inden i dig, men det kræver mod og vedholdenhed at gøre op med automatpiloten.

Har du lyst til at komme til bunds i din hovedpine, og kan du mærke, at det her er den rigtige tilgang for dig, så er du velkommen til at kontakte mig.

Ved hovedpine er det vigtigt at se på spændinger i hele kroppen.
Ved hovedpine er det vigtigt at se på spændinger i hele kroppen.

Lukket for kommentarer.