Stress af med alexanderteknik

Stress får kroppen til at gøre ondt, og det er en hyppig årsag til, at folk kontakter Sensoriet. Stress betyder, at krop og sind langsomt er blevet vænnet til at arbejde under for stort pres og al for meget burde og skal. Det kan ingen holde til i det lange løb, og derfor er stress en sund reaktion, der skal tages alvorligt.

Tal venligt til kroppen, så gør den alt. F.M. Alexander

Med alexanderteknik lærer du at genopdage din kloge krop og dit fleksible sind. Du får et boost til bevidstheden og lærer at tømme hovedet for tanker. Det er yderst vigtigt at få kroppen foldet ud så den opnår den bedst mulige koordination og variation i hverdagen – det holder den sund og fri for smerter.  Metoden er at skærpe opmærksomheden på, hvad vi gør med os selv i daglig­dagen. Den holdning er grundlæggende i alexanderteknik – en praktisk livsfilosofi baseret på en række enkle prin­cip­per der fremmer nærvær, bevægelighed, frit åndedræt, mentalt fokus, balance i nervesystemet og koordination af krop og sind.

Læs denne skønne beskrivelse af et alexanderforløb efter stress fra en glad kunde:

Tit er det jo sjovt med erkendelser eller aha oplevelser, at det på en gang føles velkendt og forståeligt, men samtidig er helt nyt fordi det pludselig bliver en følt fornemmelse og ikke bare noget man forstår med ord.

Min oplevelse handler om, at jeg for første gang i går havde fornemmelse af mit åndedræt, at jeg var i stand til at mærke det uden at styre eller forstyrre det. At jeg kunne hægte mig på det og mærke kraften, de uendelige variationer og den enorme enkelhed og ro der var over det. Jeg lå i over en time og bare surfede på åndedrættet, det var fantastisk. 

Jeg er så glad for alle de ting du har lært mig. Jeg står op med solen og er ude det meste af formiddagen. Jeg keder mig aldrig og når jeg er med kroppen og de indre billeder der dannes, er jeg max underholdt. Jeg glæder mig over at være i gang med at lære mig selv at kende med kroppen som instrument og ven. Jeg tænker tit på dig, men som det er lige nu er jeg godt på vej med hjælp fra kroppen. Det er tydeligt at den kender vejen, jeg skal bare give plads og ro og tid. Kit Lundberg 2015

Ønsker du at høre mere om min måde at arbejde på, er du velkommen til at tilmelde dig Sensoriets nyhedsbrev ude til højre.

Blid berøring opløser spændinger i krop og sind. ved stress

Blid berøring opløser spændinger i krop og sind ved stress.

 

Lukket for kommentarer.