Træn bevidstheden

Bevidstheden er det vigtigste element i alexanderteknik. De fleste af os er vant til at bruge hjernen for at tænke og regne os frem til en løsning og på den måde anse kroppen som et vedhæng til hjernen. Bevidstheden er en usynlig hjælper, som forbinder alle dele af os – både krop, sind og sjæl. Og den kan trænes på samme måde som en muskel.

Når vi oplever et problem i kroppen eller i sindet, betyder det, at for at få det løst, behøver vi at udvide vores bevidsthed for at finde løsningen. Det kan handle om at tilføre ny viden, men i lige så høj grad om at kunne tilføre nyt fra andre planer end de logiske og intellektuelle.  Det mest interessante er dernæst at få vores viden til at blive erfaring. At kunne leve det vi ved.  At få skabt nye erfaringsspor som er brugbare i vores dagligdag.

Du kan lave en øvelse her og nu: stop med at læse og lad nu luften passere ind gennem næsen og lad den finde ned i maven. Vær med luften på ind- og udåndingerne. Gentag indtil roen indfinder sig. Den øvelse kan du lave, hver gang du har brug for ro og få boostet bevidstheden.

Til det har vi brug for et objektivt element, som kan håndtere både gamle og nye input og blandet dem til en ny cocktail. Det kan godt være, at vi ved, at det er bedst at sidde med en rank ryg eller huske vores pauser. Og kriser, problemer eller smerter er et meget præcist udtryk for, at det er på tide at få kursen justeret. Det sker i det øjeblik en impuls eller tanke er sendt, og indtil vi reagerer. I det øjeblik har vi kontrollen over vores liv.

Albert Einstein sagde det præcist: “Vi kan ikke løse de problemer vi står over for i dag med samme bevidsthed som skabte dem.”

Hvis du føler en længsel efter at arbejde på denne måde og har brug for nye perspektiver, bevidsthedsgørende berøring og jordnær sparring til din smertende ryg, så er du velkommen i Sensoriet.

Opmærksomheden er en usynlig hjælper, der kan trænes.

Opmærksomheden er en usynlig hjælper, der kan trænes.

Lukket for kommentarer.