Edward Bach – den intuitive læge

Englænderen Edward Bach (1886-1936) var uddannet klassisk læge og arbejdede med og udviklede vacciner – de såkaldte tarmnosoder, som byggede på sammenhængen mellem visse tarmbakterier og kroniske sygdomme. Han bemærkede, at den fysiske behandling virkede på et plan, men på et ikke-fysisk plan var det mere afgørende, hvordan folk taklede deres livssituation emotionelt. De iagttagelser fik ham til at opgive sin højprofilerede lægepraksis i London, da han måtte følge sin indre impuls om at finde et nyt fundament. Han ønskede at arbejde med sundhed med et mere åndeligt og mentalt funderet menneskesyn og uden de typiske fysiske bivirkninger som konventionel medicin har.

Undervejs i sin lægepraksis gjorde Bach sig flere og flere nuancerede iagttagelser om personlighedens samspil med reaktioner i forbindelse med sygdom. I 1930 flyttede han på landet uden dog konkret at vide, hvad der skulle til for at gøre visionen til virkelighed. Han ledte efter lægeplanter, der kunne understøtte de menneskelige personlighedstyper og helbrede på det spirituelle plan fremfor det fysiske. På den baggrund udviklede han en meget dybintuitiv tilgang, der får ham til at finde de første 9 af de 38 bachblomster og gøre ham i stand til at trække energien ud af dem.

Hans sensitivitet og intuition forøgedes yderligere de følgende år, så han blot skulle lægge et blad på tungen og dermed kunne mærke de både fysiske og spirituelle virkninger. I 1935 havde han udviklet hele Bach-systemet og sat det i system, så det blev billigt for folk at købe og nåede også at udbrede det. På den måde anså Bach sit livsværk som fuldendt og døde som 50-årig i 1936.

Jeg finder en dyb inspiration i Bachs liv og filosofi. Han var parat til at skifte kurs og ståsted, fordi han fulgte sin intuition. Meget modigt – meget passioneret og autentisk.

Edward Bach

Edward Bach 1886-1936

Energien fra blomsterne trækkes ud i kildevand.

Energien fra blomsterne trækkes ud i kildevand.

Lukket for kommentarer.