Når kroppen siger ja tak

Hm, kosttilskud… Jeg har altid haft et anstrengt forhold til dem. Jeg har prøvet mange forskellige og smidt næsten lige så mange ud igen. Alligevel puttede jeg Lifelong Vitality i kurven som det første, da jeg havde oprettet min konto hos dōTERRA. Det var ganske overraskende for mig selv for det var jo olierne, jeg var interesseret i.

Gør det nemt for kroppen

Jeg har altid købt gode produkter i den høje prisklasse og de senere år altid i en bioavailable kvalitet. Det betyder, at ingredienserne er organiske og derfor ligner kroppens egne. Der er ikke trukket enkeltdele ud, men alle stofferne omkring feks vitaminer er bevaret. På den måde har kroppen langt nemmere ved at optage stofferne, hvilket er en egenskab syntetiske præparater ikke har. Det korte af det lange er, at jeg ikke kunne mærke nogen som helst effekt af de gamle kosttilskud. Jeg fik ovenikøbet kvalme af en del vitamin/mineralpiller. Så jeg glemte at tage dem, for det virker ikke for mig med en sådan tilgang af pligt. Forklaringen er sandsynligvis, at min krop ikke kunne optage dem, og derfor kunne jeg ikke mærke nogen effekt.

Det var primo oktober 2019, og jeg oplevede en helt anden glæde ved at tage pillerne. Det var som om min krop sagde ja tak til hver enkelt pille. Det var præcis den del af ligningen, som jeg manglede ved alle de andre bøtter. Det er optagelsen, der er nøglen, hvad enten det drejer sig om kosttilskud eller mad. Min krop er klogere end min hjerne – det må jeg konstatere endnu en gang.

Det føltes som om alle mine depoter er blevet opladet. Jeg har fået mærkbart mere energi helt generelt. Det mærkede jeg specielt, da jeg holdt pause med tilskuddene – det var så skørt. Energien dykkede og kom først tilbage, da jeg gik i gang med pillerne igen. Normalt bruger jeg en lyslampe i de mørke måneder, men den glemte jeg helt at få op af skuffen! Og når jeg en sjælden gang ikke får sovet tilstrækkeligt, føler jeg mig mat, men ikke drænet som tidligere.

Kosttilskuddet Lifelong Vitality fra dōTERRA

Hvorfor skal vi spise kosttilskud?

Tidligere troede jeg, at maden kunne give mig al den næring, jeg behøvede. Sådan hænger det ikke sammen længere, da næringsindholdet i vores mad har været faldende gennem mange år. Det er i hvert fald min opfattelse. Selvom jeg primært spiser mad af høj kvalitet, må jeg overgive mig til kroppen, der siger mere LLV , tak.

Ind i mellem summer jeg over anbefalingerne i dette land. Den anbefalede dosis af vitaminer/mineraler er baseret på gamle målinger. Og sammenholdt med at vores fødevarer indeholder langt færre næringsstoffer nu end tidligere, så er de måske ikke helt up to date. Der skelnes slet ikke mellem uorganiske og organiske stoffer, og D-vitamin er nærmest helt ude af ligningen, selvom det spiller en væsentlig rolle for vores immunforsvar. Det undrer jeg mig stille over…

Soveolie

Med til historien om den gode søvn hører også soveolien. Jeg har haft nogle år med rigtig dårlig søvnkvalitet og deraf manglende energi. Nogen kan måske også huske, at jeg i den forbindelse har anbefalet soveolien Serenity. Den bruger jeg fortsat hver nat, og du kan læse om mine oplevelser her. /https://sensoriet.dk/soveolie/

Vil du også prøve?

Og ja, min krop er klog, men jeg er langt fra ekspert i teoretisk viden om kosttilskud, men her giver jeg et overblik med link til yderligere info. Så kan du selv nørde videre. Lifelong Vitality består af en pakke med 3 bøtter, og samtlige ingredienser kommer i former, der er genkendelige for kroppen, hvilket gør optagelsen meget nemmere:

VMC er et vitamin og mineralprodukt, som indeholder 22 forskellige vitaminer (A, C, D, E og B) og mineraler (calcium, magnesium og zink) + 3 essentielle olier (pebermynte, ingefær og kommen), der støtter processen. Læs mere her https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-microplex-vmz.pdf
Alpha CRS+ står for Cellular Renewel System  og er et celle fornyelses-system med antioxidanter, anti-inflammatoriske egenskaber, der begge styrker immunsystemet og hjælper til mental klarhed.
Du kan læse meget mere info her https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-alpha-crs-plus.pdf
EO: Essential Oli Mega Complex er rig på de gode fedtstoffer, som alle vores celler har brug for. Sammen med vitamin D og E og nellike- og timianolie danner de en god cocktail for kroppens celler. EO fås med både fiskeolier og i en vegansk udgave.
Her er mere læsestof https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-xeo-mega.pdf

Så fra at være typen, der undgik kosttilskud, kan jeg ikke undvære min daglige dosis, fordi jeg kan mærke en tydelig forskel med mærkbart mere energi og den stabile af slagsen.

Får du lyst til at prøve, hvad Lifelong Vitality kan gøre for dig, så har du intet at tabe, for mærker du ikke effekten af LLV i løbet af 30 dage, kan du returnere de tomme bøtter og få pengene tilbage.

PS: Har du brug for sparring, tilbyder jeg gratis rådgivning omkring dōTERRAs produkter indtil 3.juli. Opdag hvordan her https://sensoriet.dk/gratis-raadgivning/

Når din kæbe fortæller dig spændende historier om smerte, pligt og pres

Da jeg spiste morgenmad, gjorde det ondt i min kæbe. Hm, hvad var der nu på vej… Kroppen er bare din bedste historiefortæller. Kan du høre, hvad den siger?

Jeg er vant til alle mulige og umulige signaler fra krop og sind, for hver gang noget vil bevæges eller kommer i bevægelse, så opstår nye sansninger. Det er blevet en fast del af mit liv, siden min første alexanderlektion for 28 år siden.

HVER gang det sker, prøver min hjerne at overtage herredømmet for at analysere, hvad der nu er gang i, og HVER gang øver jeg mig i at observere uden at vurdere, bedømme eller analysere. Bare lade tingene ske og slippe kontrollen. Ja, det er muligt at lære – også for dig, kære læser.

Nå, tilbage til kæben, som blev tiltagende opspændt i løbet af dagen med udløbere til både nakke og hoved. Det endte med en virkelig opmærksomhedskrævende hovedpine. Det sker meget sjældent, jeg har ondt på en måde, hvor jeg tænker, at smertestillende midler er næste skridt. Der var jeg nu.

Jubii – en glimrende idé
Så fik jeg en god ide – faktisk glimrende, når jeg nu selv skal sige det. Jeg prøver morfinbomben. De af jer der kender mig, tænker nok, at nu er jeg da blevet helt bims. Mig der lever af at hjælpe folk ud af smertestillende medicin, når ryggen, knæene eller nakken driller. Det gør jeg stadig med glæde via alexanderteknik, men det kan jo være nødvendigt at have en livline i tilspidsede situationer

Den hjemmelavede morfinbombe
Den hjemmelavede morfinbombe

Gå hjem Panodil
Naturligvis har jeg ind i mellem taget Panodil og lignende, men jeg bryder mig absolut ikke om den lammede fornemmelse, den kemiske medicin efterlader overalt i kroppen. Enten mærker man det hele eller også ingenting. Morfinbomben virker helt anderledes. Min hovedpine forsvandt, og jeg kunne mærke, at der alligevel var bevægelse og fornemmelse i kroppen. I skrivende stund her en uges tid efter morfinbomben arbejder min kæbe sig stadig ud af en række spændinger for at finde et ny måde at være kæbe på,  men på en langt mere rolig måde. Det viser sig ligeledes, at følelsen bag handler om at give slip på nogle pligtting. Det svar kom helt af sig selv uden pres og maseri, og sådan er kroppen en guldgrube af intelligens. Pligt og pres er i øvrigt et af mine tydelige temaer, som udfoldes som en Babushka – der er altid en til indeni!

Nu har jeg så haft den fantastiske oplevelse, som jeg har hørt om fra andre, der med succes bruger morfinbomben til langt mere alvorlige og såkaldte kroniske smerter. Morfinbomben indeholder essentielle olier og kan bruges på sigt uden at blive afhængig; det er rene produkter uden kemi og uden sløvende bivirkninger. Kroppen er bare din bedste historiefortæller.

Lav morfinbomben selv
Morfinbomben kan du selv lave af de essentielle olier fra dōTERRA. Du skal bruge en pakke kapsler og 3 olier: Bland 6 dråber Frankincense, Lemongrass og Oregano eller Marjoram i en kapsel og brug efter behov op til 3 gange om dagen.

De bedste og mest bevægelige hilsner fra Helle

Er du nysgerrig, kan du kan købe olierne her https://sensoriet.dk/saadan-handler-du-i-shoppen/

PS: Husk at du kan få gratis rådgivning om olierne pt https://sensoriet.dk/gratis-raadgivning/

Jeg springer ud

Jeg springer jeg ud – på dybt vand forstås.  Ja, det prøver min hjerne i hvert fald at overbevise mig om. Mit hjerte er fuldstændig overbevist om, at jeg går den rigtige vej.

Jeg taler om de essentielle olier fra doTerra.

Det var en lang og snigende forelskelse. Jeg har længe brugt olierne privat, men pludselig spillede mit hjerte samme melodi, som da jeg valgte alexanderteknik og Bachs blomsterdråber. Min hjerne kunne sagtens komme med 1000 grunde til ikke at gå med den melodi. Det gjorde den så sandelig også, men heldigvis kender jeg konsekvenserne af at overhøre signalerne. Derfor tilbyder jeg nu olierne professionelt.

Jeg har brugt essentielle olier i mange år og fra mange forskellige firmaer. Den første doTerra-flaske husker jeg så tydeligt. En skøn kvinde i mit netværk fortalte, at hun kunne putte et par dråber i vaskemaskinen og fjerne uvelkomne lugtgener. Det er jo et ninjatrick i min verden, da jeg har det ret anstrengt med syntetiske dufte. Derefter listede der sig flere olier ind fra doTerra.

Og hvad kan de så – de små flasker med de farverige etikketter? De kan støtte os både fysisk og følelsemæssigt. Og min erfaring er, at de arbejder dybt og effektivt.

Passion - Essentielle olier fra doTerra

Passion – en af de essentielle olier fra doTerra

I skrivende stund har jeg faktisk svært ved at finde flowet i ordene, så jeg afprøver “Passion”. Olien, der hjælper med at trænge igennem min vane med at skulle finde de helt rigtige ord, hvilket trigger og presser min logiske hjerne. Det føles som min hjerne spænder op omkring en enkelt begrænset rute og lukker ned for andre veje. Den spænding forsvandt i løbet af nul komma fem, da jeg puttede en dråbe Passion under næsen. Så nu flyder ordene frit mellem de forskellige dele af mig.

En af de olier, som jeg har taget regelmæssigt er Bergamot. Den får mig i kontakt med min selvaccept som en uudtømmelig indre kilde, og den får mig til at betragte mig mildt fremfor at dømme hårdt. Den er som om kroppen huskes på, at det er i orden at være mild overfor sig selv. Den dufter vidunderligt citrusagtigt og forfriskende.

Kan du genkende noget? I olieverdenen siger man, at der er en olie til alt, så jeg hjælper dig gerne til at finde din(e).

På søndag tager jeg olierne med ud i verden for første gang. Du kan møde mig til Popup i Jyderup, hvor jeg sammen med en række kompetente kvinder deler ud af nærende behandlinger og lækre produkter.

Det er på søndag d. 2. februar fra 10-16 på Høedvej 4 i 4450 Jyderup.

Kom og duft til de essentielle olier fra doTerra og find din favorit. Du kan stadig få vejledning om alexanderteknik.

Hvis du ønsker at vide mere, er du ligeledes velkommen til at skrive eller ringe til mig.

 

Opdag dine superkræfter

Jeg husker oplevelsen som var det i går: Min krop føltes fri og luftig; hovedet svævede på toppen af rygsøjlen; mine spændingsplagede skuldre blev bløde og transparente, og der var hul igennem til noget meget levende, og letheden føltes så naturlig. Jeg fattede ikke, hvad der var sket og kunne ikke bruge mit intellekt og min forståelse til at forklare. Det var udelukkende væren i sansningens magt. Du kan også opdage dine superkræfter.

Når stemmen driller

Jeg var 26 år gammel og søgte efter en løsning på mine stemmeproblemer. Jeg læste musik på Københavns Universitet og var ved at undersøge, hvad man kunne gøre ved sådan en som mig, som tilsyneladende ikke kunne få stemmen til at klinge frit. Jeg havde været til alexanderteknik den dag i februar. En studiekammerat havde foreslået, at jeg bookede en tid hos Knud, som hun allerede gik hos og anbefalede varmt. Det prøver jeg, tænkte jeg så. Udover alle de kropslige reaktioner blev jeg også ramt af en aha-oplevelse – en følelse af at det her skulle jeg være, når jeg blev stor. Det var også første gang i mit voksne liv, hvor jeg blev ramt af intuitionens klarhed, som føltes som en meget insisterende vished.

Kroppens indbyggede intelligens

Det hele begyndte en varm januardag i 1869 på Tasmanien; stedet som var helt ukendt for de fleste danskere, indtil en royal kvinde indtog Danmark. I 2019 ville F.M. Alexander være fyldt 150 år i år, og vi er 40 lærere i alexanderteknik i Danmark og 2500 på verdensplan. Jeg fulgte nemlig min intuition og uddannede mig til alexanderlærer. F.M. Alexander er ophavsmanden til teknikken, der bærer hans navn. Han havde som skuespiller massive problemer med stemmen, og på den baggrund fandt han frem til en universel styremekanisme, som er grundlaget for alle vores bevægemønstre i både krop og sind. Det var de blideste superkræfter fra kroppens indbyggede intelligens, der ramte mig den dag i februar, og vestens svar på foreningen af krop og sind.

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter

Gentagelsens magt

Mødet blev også indgangen til en helt anden tilgang til mine stemmeproblemer. Jeg var meget disciplineret og øvede meget udelukkende på viljestyrke, disciplin, overfokus og rigide gentagelser. Sådan en rutine aktiverer altid automatpiloten og vækker ønsket om at gå efter målet uden at levne plads til små justeringer. Når man bruger den samme tilgang, så får man også det samme resultat. Den anden tilgang udspringer af ikke-gøren – det subtile sted, som giver os muligheden for at agere fremfor at reagere. Det er nemlig ikke muligt at gøre en gøren væk. Et overaktivt nervesystem behøver frigørelse af plads for at skabe nye spor i kroppen. Det sted kalder jeg nulpunktet. Det er valgets centrum og nært knyttet til en kropslig centrering. Stedet hvor det er muligt at frigøre sig fra automatpilotens ubevidste magt og opgradere til et bevidst valg og overgive sig til kroppens indbyggede intelligens. Her udspringer enhver mulighed for forandring til alt, hvad du måtte ønske dig. Det kan føles som magi at få kontakt med det sted, fordi en masse overgøren bliver til væren og flow.

Jeg vil ikke være en pingvin

En kvinde på 70 år har været i et langt forløb hos mig. Hun kom oprindeligt pga. smerter i knæet, og så snart en bevægelse nærmede sig et kendt smertepunkt, blev hun så bange, at sveden sprang. Hun lærte at blive fortrolig med frygten og blive guidet blidt til nulpunktet, hvorfra hun kunne frigøre sig fra automatpiloten og lade nye bevægemønstre spire frem. På et senere tidspunkt begyndte hendes arme og skuldre at gøre ondt. Hun kunne i arbejdet med at frigøre sig pludselig huske, at hun som barn blev drillet med at ligne en pingvin, fordi hun gik med armene ud fra kroppen. Hun ville naturligvis ikke ligne en pingvin, og løste så situationen ved at forcere armene ind mod kroppen, fordi den naturlige fleksibilitet allerede var forsvundet. Så i mange år har hun holdt armene fast med overspænding, indtil de protesterede. Og sådan kan krop og sind være skåret af samme læst

.

Når krop og sind følges ad

Alexanderteknik er kendt for evnen til at løse rygproblemer, hovedpiner, stive nakker, og andre ting i vores bevægelige dele. Men ligeledes tankeformer som præstationsangst, stress, tungsind og frygt, som naturligvis også lejrer sig som spor i kroppen.  FM var den første i vesten, som anerkendte sammenhængen mellem krop og sind. I hans levetid herskede Descartes filosofi om tænkningen som menneskets bærende kraft, og deraf var kroppen kun et vedhæng. Det var en meget kontroversiel tankegang at være fortaler for at krop og sind var et værk.  Jeg er taknemmelig for, at FM var insisterende og autonom nok til at lede efter en løsning, som kom til at række langt udover hans personlige interesser. Det fascinerer mig altid, at folk kan have en indre vished om at finde en løsning på noget, som ikke tidligere er sat i system. Og holde fast på det uden at kunne henvise til hverken bøger eller undersøgelser udover egne erfaringer. I mine øjne er det sandt mod.

Opdag dine superkræfter

Min historie viser, at gennemgribende problemer kan føre til løsninger, som bliver livsændrende. Hvis jeg ikke havde haft stemmeproblemer, så havde jeg aldrig mødt alexanderteknik, og hvor havde jeg så været i dag… Hver dag glæder jeg mig altid til at møde de mennesker, som søger min hjælp, og hvor jeg kan give oplevelsen af lethed, håb, væren og redskaber videre.  Og så har jeg levet omtrent lige så længe med alexanderteknik som uden. Det er tre ting på en gang – ja, faktisk en fødselsdagsjubilæumsahafest.

Vil du have hjælp til at opdage dine superkræfter så bestil tid på 22 82 05 45

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter

Bliv din egen rygekspert

Når hovedet presser ryggen sammen

Dit hoved vejer 3-4 kg, men forestil dig i stedet, at det vejer 15 kg. Det scenarie sender et pres ned gennem din nakke og rygsøjle og forhindrer kroppens naturlige opdrift. Presset ender mellem skulderbladene eller i lænden. De områder, der presses sammen, er kendetegnet med manglende flow og livskraft. Det signalerer kroppen med træthed, smerter eller uro. Nu er de 15 kg ikke blot et scenarie, men en virkelighed for alle med rygsmerter. Overflødige spændingsmønstre er nemlig årsagen til de ekstra kilos pres, og de er nøglen til at blive din egen rygekspert.

Min kollega Karin forsøger at få hovedet på toppen på den krumbøjede statue

Min kollega Karin forsøger at få hovedet på toppen på den krumbøjede statue

Hm, tænker du måske – hvordan er det sket? Jo, hvis tyngden var landet i et hug, havde du opdaget den, men den er netop landet i meget små bidder, så derfor har den sneget sig udenom din opmærksomhed. Hvis du har rygproblemer, er det særdeles relevant at forholde dig til den tyngde. Tyngden indeholder nemlig alle dine overspændingsmønstre, og en bivirkning er, at den afleverer små stopklodser rundt omkring i kroppen.

Når automatpiloten styrer

Når du gør det, du plejer, får du også de resultater, du plejer. Derfor dur det ikke at forlade sig 100% på automatpiloten og håbe på nye resultater med de gamle redskaber. Den vej er nemlig fyldt med vildveje, omkørsler og et system funderet i målrettethed og gøren, der bedøver dit sanseapparat.

Prøv bare at sætte dig med rank ryg. Du vil sikkert være i stand til at sidde en stykke tid, men at sidde uanstrengt i længere tid volder dig nok store problemer. Det er ganske almindeligt. Der er nemlig kommet så mange små stopklodser i kroppens naturlige fleksibilitet og ynde, at vi har glemt, hvordan det føles, og ikke mindst hvordan vi anvender det.

Sans dig sund

I alexanderteknik lærer du at genkende dine overspændinger og stopklodser ved at sanse og genkende hovedets naturlige placering på toppen af rygsøjlen som grundlaget for alle bevægelser i krop og sind. Dertil får du fornyet din kropsbevidsthed gennem nye bevægelser til at opdage stopklodserne rundt om i kroppen. Hvis du f.eks. har lændesmerter, findes løsningen ikke kun i lænden, men i den koordination lænden har med resten af kroppen. Du lærer at pause automatpiloten, så der opstår et nulpunkt med luft og plads til, at kroppens intelligens folder sig ud igen. Du rewirer dit nervesystem, så det ikke hele tiden reagerer fra den gamle automatpilot.

Kroppens intelligens

Du genvinder den bevægelighed som er indkodet i din krop, men som er blevet overdøvet af støj og spændinger. Så drop forestillingen om at du udelukkende skal lave øvelser eller styrke dine muskler for at slippe for smerterne. I hvert fald hvis du bevidstløst bruger samme bevægemønster. Du skal lære at læne dig ind i tilliden til kroppens medfødte intelligens for at få sanseindtryk, som skaber nye veje i kroppen. Du skal aflære fremfor at overyde. Og du skal opgradere din bevidsthed i rejsen til at blive din egen rygekspert, så du selv kan skelne mellem skidt og kanel. Dine rygsmerter kan ganske enkelt ikke eksistere, når der er fleksibilitet, bevægelighed, spændstighed og ynde fra top til tå.

Bliv din egen rygekspert 

Alexanderteknik er for dig, som gerne vil finde en blid og nænsom, men kraftfuld og fundamentalt ændrende praksis til en gang for alle at få has på dine rygsmerter og blive din egen rygekspert.

Alexanderteknik er for dig som har været hos mange behandlere uden at få løst dit rygproblem.

Alexanderteknik er for dig, som gerne vil tage ansvar og have styring af din egen krop og sundhed.

Du bestiller dine personligt tilpassede 1:1 lektioner og tider i alexanderteknik på 22 82 05 45

Længes du efter bevægelighed i din ryg?

Driller din ryg? Har du mange smerter? Virker motion ikke? Har du prøvet alt? Og længes du efter en krop med frihed og bevægelighed?

Du kan ændre din ryg med alexanderteknik. Du kan lære at afkode budskaberne, opløse spændingerne og få ny kropsbevidsthed.

Små jag i ryggen, som du fik væk med smertestillende medicin. I virkeligheden fortalte jagene, at du havde brug for mere fleksibilitet, men du forstod ikke budskabet. Så var der også lige skulderbladene, som blev meget anspændte i en stresset periode. Måske kom du ud af stressen, men kunne ikke slappe rigtig af i skuldrene bagefter. Og hvad med åndedrættet og tankerne? De spiller en kæmpe rolle ved rygproblemer, og jeg er klar til at hjælpe dig med at forstå sammenhængen og at få dig i kontakt med bevægeligheden, der rækker udover motion.

Din krop er både vidunderlig og intelligent, fordi alle informationer er indkodet. Tit får vi bare overdøvet dem med alle mulige og umulige vaner, så vi glemmer at lytte til de kloge informationer fra kroppen. Når du fjerner alle de små ting, der forstyrrer din krop, kvitterer den med lethed og fleksibilitet.

Er du klar til at tage styringen over din ryg? At få ryddet op i dine vaner og forstå hvad den fortæller dig? Og lære at tage hensyn?

Bestil tid nu på 22 82 05 45 til dig, din ryg og din kropsbevidsthed.

1:1 sessioner der på den mest optimale måde får dig til at slappe af, være i kontrol og opnå bevægelighed.

Alexanderteknik giver fleksibilitet i ryggen

Alexanderteknik giver fleksibilitet i ryggen

Bliver du hysterisk i hedebølgen, eller er du cool?

Har du ikke nogen dråber mod varmen, blev jeg spurgt.

Nej, det har jeg ikke, men hvad gør varmen ved dig?

Hvis du bliver utålmodig og synes, at alle andre er for langsomme, så indtag balsamin, som genopretter dit perspektiv på, at der er andre måder end bare hurtigt.

Hvis du bliver opkørt grænsende til det hysteriske så brug kirsebærblomme, som vil få dig til at tænke klart igen.

Hvis du synes, det er ulækkert og upassende at svede, så brug sødæble, som lærer dig at acceptere din krop som den er.

Hvis du føler, at varmen er skyld i alle dine ulykker, så indtag guldpil for at tage handlekraften tilbage til dig.

Varmen kan gøre det nødvendigt at ændre på dine vaner og rutiner og for at få det til at glide maksimalt, så indtag valnød.

Alle ovennævnte remedier doseres med 2 dråber 4 gange dagligt.

Desuden synes jeg, at det er uundværligt med en flaske færdigblandede Rescue-dråber. Når varmen får dig til at miste overblikket som akut stress, så indtag 4 dråber med det sammen og gentag indtil roen har indfundet sig. Ligeledes kan de smøres på solskoldninger, myggestik, varmeknopper, så det er en flaske jeg altid har på mig.

Bedre kropsholdning afhjælper nakkesmerter

Godt nyt til alle med nakkesmerter: Alexanderteknik hjælper, viser en internationalt anerkendt undersøgelse. Vi alexanderlærere har vidst det i over 100 år, men nu er der også godt nyt fra videnskaben, hvor en spritny undersøgelse fra 2017 viser, at alexanderteknik afhjælper kroniske nakkesmerter.

Nakke-undersøgelsens formål var at udforske, om hvad der kan styrke livskvaliteten og udstyre den enkelte med metoder, der forbedrer opmærksomheden på og evnen til at få dagligdagen til at glide lettere, hvilket præcis er kernen i alexanderteknik. Nakkesmerter er årsag til 16% af alle sygedage i Danmark og er derfor en af de tunge poster både økonomisk og menneskeligt. I undersøgelsen sammenlignede et forskerhold resultaterne af alexanderteknik med den ordinære kontrol hos praktiserende læge. Undersøgelsens 172 deltagere blev fulgt gennem 1 år, og de havde i gennemsnit haft kroniske nakkesmerter i 6 år.

En fri nakke giver bonus

Alle deltagerne oplevede markante forbedringer generelt, og da nakkesmerter normalt anses for et komplekst problem, hvor tiden er en afgørende faktor for hvor fast problemet sidder, så er det et ret bemærkelsesværdigt resultat.

Deltagernes evne til at ændre og mestre adfærd og styre deres smerter blev forbedret, og det samme gjorde både livskvalitet og den generelle evne til at tage vare på sig selv. Efter 20 lektioner i alexanderteknik meldte deltagerne om markant færre smerter, øget livskvalitet, bedre humør, en langt mere effektiv hverdag plus flere personlige redskaber og tillid til at ændre adfærd for at mindske nakkesmerterne. Resultaterne viste sig desuden at være langtidsholdbare. I procent viste de personlige mestringsstrategier at være forøget med 87%, og i kontrolgruppen, hvor personerne udelukkende blev fulgt af deres praktiserende læge, var tallet 25 %, hvilket betyder, at der er muligheder for bedring, selvom man har kroniske nakke-smerter.

Alexanderteknik blev min redning. Mine hyppige hovedpiner kom fra min overspændte og duknakkede kropsholdning, og jeg kunne ikke træne det væk. I stedet har jeg trænet mig til at lytte og handle på det min krop fortæller mig, hvilket guider mig i min hverdag. Nu har jeg sjældent hovedpine, og det er så dejligt, fortæller Charlotte om sit udbytte af alexanderteknik.

Kan du høre, hvad din krop fortæller?

Alexanderteknik foregår som 1:1 undervisning med klienten i fokus. Når du har gjort noget i tilpas lang tid, melder nervesystemet tilbage, at alt er ok, uanset om det er det eller ej, og på den måde sløves din bevidsthed. Alexanderteknikken søger at vende dette mønster på en blid og skånsom måde. For eksempel hvis du har en vane med at sidde med ryggen i bananform foran pc’en, og nakken strakt fremad for at se skærmen, så bliver det din ubevidste automatpilot.  Når du øger kropsbevidstheden og får en bedre kropsholdning, kan du langt bedre høre, hvad kroppen fortæller og finde tilbage til kroppens indbyggede intelligens, så nervesystemet vækkes til live igen med en ny og opgraderet version af den bevidste automatpilot.

Du kan lære at spænde af, hvile og holde pause med opladning, koordinere dine muskler, strække kroppen og få fleksibiliteten tilbage i både bevæge- og tankemønstre, så krop-sind forbindelsen styrkes.

Alexanderteknik udgør en undervisningssituation, hvor hver enkelt bliver guidet i bevægemønstre med hænderne og verbalt med det formål både at få ny viden og praktiske redskaber til at mestre hverdagens gøremål. Hverdagsting er jo netop det, du gør rigtig mange gange i løbet af en dag, og derfor har det en stor effekt at påvirke alt lige fra tandbørstning, spisning, bilkørsel, motion, gang, at sidde på en stol til hvordan du bruger din stemme ved at gøre tingene på en anden måde.

Info for nakke-nørder

ATLAS (Alexander Technique Lessons or Accupuncture Sessions for people with chronic neck pain) – forsøget er offentliggjort i European Journal of Integrative Medicin og som en sidebemærkning må nævnes, at der ligeledes var en gruppe på 172 personer, der modtog 12 akupunkturbehandlinger, som også viste samme gode resultater. Læs det hele undersøgelsen her

Tankemylder ved sengetid

Lider du af tankemylder ved sengetid, hvor tankerne kværner rundt i ring? Argumenterne fra diskussionen med kollegaerne i formiddag buldrer stadig frem og tilbage a la jeg kunne også have gjort dit, og jeg skulle også have sagt dat. Det synes umuligt for dig  at stoppe tankestrømmen, så roen og søvnen kan indfinde sig.

Bachs originale blomsterdråber kendes og bruges af rigtig mange pga. nødhjælpsdråberne. Fire dråber skaber ro og centrering i akutte stress-situationer, og mange bruger dem også som hjælp til at falde i søvn. Du kan se min video om dråberne  her

Night-versionen af nødhjælpsdråberne skaber også ro og centrering og dæmper desuden tankemylder. De der ræsende tanker, der kører i ring i en uendelighed. Og hvis det er derfor, du har svært ved at falde i søvn, så virker Night-dråberne glimrende. I Danmark er det vist mest almindeligt at få Night-dråberne som spray! Indholdet og virkningen er helt den samme. Du skal bruge 2 pust direkte i munden, og det kan du gentage så mange gange som nødvendigt, indtil roen indfinder sig. Hvis du har en flaske med pipette, som du indtager i dråbeform, skal du tage 4 dråber. Og når dine tanker falder til ro, følger din krop automatisk med.

Men husk lige at der kan være rigtig mange andre grunde til, at du kan have svært ved at falde i søvn. Et problem kan altid ses og behandles fra flere planer – det fysiske, det mentale og det sjælelige. Så mærk godt efter hvad du har brug for.

Bachs night-nødhjælpsdråber

Tankemylder ved sengetid

Gratis gave – find roen med en virtuel briksetur

Juhu, siger mine klienter, når det er tid til briksetur. I disse tider er det 20 år siden, jeg blev uddannet alexanderlærer. Wauv, det føles overvældende på den gode måde at se tilbage på, hvilken rejse og hvilke indsigter, der nu danner basis for min videre færden. Tak til alle jer skønne elever/klienter, som tillidsfuldt har opsøgt Sensoriet for at få hjælp og rådgivning. Jeg fejrer jubilæet ved at tilbyde en virtuel briksetur, som er den liggende del af en alexanderlektion. Her kan du lære at mærke, hvordan kroppen og sindet arbejder sammen. Så for dem af jer, der har kendskab til brikseturen, så genoplev den her. Og for dem af jer, der ikke har været i hænderne på en alexanderlærer på briksen, så benyt muligheden. God fornøjelse til jer alle. Kh Helle

Husk dog at en virtuel briksetur aldrig kan erstatte en virkelig alexanderlærer, hvis du spørger John Cleese:

I find the Alexander Technique very helpful in my job. Things happen without you trying. They get to be light and relaxed. You must get an Alexander teacher to show it to you.