Hvorfor er vendepunkter vigtige?

Du kender det helt sikkert. Sådan en boblende krystalklar fornemmelse. Som melder sin ankomst og skiller sig ud. Fordi den kommer med et nyt budskab. På et splitsekund skifter noget retning og får en ny klang.

Du får et nyt perspektiv

Din energi skifter

Du ser nye muligheder

Det kan også være både vanskeligt, udfordrende og ukendt samt kræve mod.

Sådan er vendepunkters natur. Dette indlæg er en invitation til en refleksion – en mulighed for at give dig selv plads til at lytte indad.

Det vendepunkt, som jeg vil dykke ned i her, handler om sygdom. Jeg har stort set aldrig fejlet noget, indtil jeg var 36 år, hvor jeg fik refluks. Det betød endeløse opkastninger både dag og nat, og det var både smertefuldt og udmattende. Min søn var meget lille og skulle både ammes og passes. Set i bakspejlet fatter jeg ikke, hvordan jeg kunne hænge sammen, men den evne til at yde noget ekstra, har vi jo alle, og så må vi restituere bagefter.

Nå, men på et tidspunkt gik jeg til lægen, som gav mig noget medicin og sagde, at det skulle jeg tage resten af mit liv. Jeg tog medicinen, for jeg var tilpas desperat, men det vakte samtidig noget meget dybt i mig samt et hell no til medicin resten af mit liv.

Behøver det være sådan?

Det kan da ikke passe, at jeg skal tage syntetisk medicin resten af mit liv, kørte rundt i mit hoved i en uendelighed. Det er jo min frihed, der går fløjten. Samtidig havde jeg en dyb fornemmelse af, at der måtte findes andre muligheder. På det tidspunkt var jeg meget optaget af den gamle indiske tradition ayurveda, som netop anvender naturlige tilgange til sundhed og livskvalitet. Jeg bookede derfor en session med en ayurvedisk læge og efter nogle få og enkle justeringer i min kost slap jeg medicinen efter 2 måneder og har aldrig haft brug for den igen.

På det tidspunkt havde jeg arbejdet som lærer i alexanderteknik i 5 år, hvor det jo er kroppens egne ressourcer, der er i centrum. Nu blev jeg også gjort opmærksom på naturens egne ressourcer.

Som nævnt vakte oplevelsen noget dybt inde i mig, som nok har været der altid, men det blev aktivt, levende og bevidst i situationen. Det har sat grundtonen for min videre færd. Det var ikke noget, jeg planlagde, men noget, der voksede frem i situationen.

Øvelse: Vær et sted uden hvor du kan være i fred, mens du tænker over, hvilke vendepunkter der har været i dit liv. Hvordan har du opdaget dem, og hvordan er de dukket op. Et vendepunkt kommer nogle gange højlydt og andre gange meget stille, men uanset formen kommer de med et budskab. Der skal lyttes indad og handles på beskederne. Lad det være der uden at forcere for så forsvinder det bare endnu mere. Vent på klarheden – og det kan tage tid. Du skal jo trække din egen essens ud af dine vendepunkter. Det er netop derfor de er så vigtige

Nye indsigter skaber nye resultater

De enkle og naturlige tiltag er blevet mit felt. Nogle kalder det ens genizone – andre bare essens. Det er ret lige meget, hvad det kaldes. Pointen er, at følger du dine vendepunkter, peger de direkte ind i din genizone. Flertallet af de kunder, der kommer i Sensoriet, har netop ønsket om at slippe den konventionelle medicin. De vil have redskaber og indsigter, de kan bruge i deres hverdag. De ønsker at få adgang til andre muligheder og perspektiver, som giver adgang til andre løsninger. Og det er skønt at kunne dele min viden og erfaring med andre, der ønsker at dykke ned i kroppens og sindets bevidsthed samt naturens egne kræfter for at opnå en større livskvalitet.


Derfor arbejder jeg med alexanderteknik og essentielle olier, som dykker dybt i de naturlige tilgange. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis det taler til dig.

Vil du forøge din hjernekapacitet med 226%?

Et hold forskere har påvist, at essentielle olier øger ældre menneskers kognitive kapacitet. Den kognitive kapacitet er vores evne til at bearbejde information – at fortolke, forstå, huske og lære. Det er evner, vi alle bruger hele tiden.
Forsøgspersonerne fik øget deres kognitive kapacitet med 226% i løbet af et halvt år. Det er virkelig vildt.

“Særlige dufte kan måske forebygge demens” er overskriften i en ny artikel fra Illustreret Videnskab.

Forsøget gik ud på, at en gruppe mennesker fik en diffuser og 7 essentielle olier udleveret. Projektet blev lavet på 43 frivillige mænd og kvinder i alderen 60-85 år, som alle havde helt normale kognitive evner for deres alder ved forsøgets begyndelse. Hver aften skulle de putte en olie i en diffuser og lade den køre i 2 timer, mens de sov. En diffuser er en olieforstøver, der spreder duften af olierne i rummet. Der skal bare tilsættes vand og olier, så det er meget nemt. I dette tilfælde skulle forsøgspersonerne bruge en olie hver aften, så de kom igennem alle 7 olier i løbet af en uge. Det var denne simple øvelse, der fremkaldte kognitive forbedringer på 226% i løbet af 6 måneder. Derfor konkluderer forsøget, at det tyder på at essentielle olier kan forebygge demens.

Du kan læse hele artiklen her 

Jeg er ikke overrasket over resultatet, men det er skønt, når videnskaben begynder at interessere sig for essentielle olier og effekten af dem.
Jeg har brugt essentielle olier i mange år, og de beriger mit liv hver dag. Og ja, diffuseren kører også nu, mens jeg skriver bla. med Tangerine, som sætter fut i kreativiteten.

Demensen har jeg tæt inde på livet og mødt i alle dens afskygninger. Min far er dement og bor på plejehjem, hvor han får den bedst mulige hjælp. Hvor ville jeg dog ønske, at jeg blev mødt af en diffuser i både opholdsstuen samt lejlighederne, som spredte skønne dufte efter behov.

Du kan gentage forsøget derhjemme

Det var de essentielle olier Lemon, Wild Orange, Eucalyptus, Rosemary, Peppermint, Lavender og Geranium, som anvendtes i forsøget. Det er naturligvis både duftene og deres unikke kemiske profiler, der skaber resultaterne. Jo renere en olie er, desto større effekt har den.

Derfor anvender og anbefaler jeg de essentielle olier fra firmaet doTERRA.  Alle deres olier er 100% naturlige, rene, ikke-syntetiske, uforfalskede, og planterne de stammer fra, gror på deres naturlige voksesteder. Det er en kraftfuld cocktail.

Hvis du vil prøve den kognitive oliepakke på dig selv, så har jeg lavet et link til webshoppen. Du skal bruge en dråbe olie pr nat, og da hver flaske indeholder 250 dråber, strækker det til en lang periode. Pakke med de 7 olier Lemon, Wild Orange, Eucalyptus, Rosemary, Peppermint, Lavender og Geranium + diffuser koster ca. 1700 kr. 

Du får et gratis medlemskab (normaplris €25) af doTERRA samt 25% rabat allerede ved dit første køb. Fremover kan du også købe produkter med 25% rabat. Du kan købe hele sættet her, hvor alt er lagt i kurven. Du skal blot indtaste dine oplysninger og betale. Dernæst bliver pakken leveret til din dør.

Har du brug for hjælp og sparring, så kontakt mig endelig. Når du har modtaget din pakke, er jeg også din guide på din olierejse.

Er du en knokler?

Så skete det igen – endnu en kunde, der har genoptrænet mere end godt er. Det er en klassiker i min klinik.

Lever du med et eller flere af disse udsagn:

● jeg skal være effektiv

● jeg skal præstere mere

● jeg skal anstrenge mig mere

● jeg skal yde, før jeg kan nyde

Jeg kender det så godt, for jeg er vokset op med, at man altid skal give mere, end man får. Eller også er det noget jeg selv har fundet på. Det kan transformeres. Det ved jeg, for jeg har gjort det.

Det er fint at spurte efter toget en gang imellem. Det er ok at give den en skalle ved særlige lejligheder.  Er det altid dit mønster, så holder den ligning ikke i længden. Det hele sætter sig nemlig i kroppen som spændinger, som manglende flow, som alt for lidt glæde, udmattelse, stress og ringe søvnkvalitet.

Vores kultur er gennemsyret af knokleri. Der er aldrig noget, der kun virker ved at forcere det. Det er en nødvendighed at turde være stille, lytte indad og holde pause.

Det er ultravigtigt at være i stand til at skabe et space, hvor du kan lære at træde ud af automatpiloten og hen imod noget friere og nyere. Det er nemlig komplet umuligt at forcere sig til en fundamental ændring. Og du må slippe noget gammelt for at give plads til noget nyt.

Den skønne kunde havde fået et nyt knæ og var egentlig meget godt kørende. Indtil hun opdagede, at området omkring knæet var blevet fastlåst, og det bredte sig som en steppebrand til resten af kroppen. Og der er naturligvis intet galt i hverken motion eller træning. Det skal bare gøres med den rette balance både i intensitet og kropsbevidsthed.

Kvinden var fanget mellem ydre og indre krav. Fysioterapeuten sagde, at det var vigtigt med genoptræning, og hun selv ville gerne blive frisk og kunne gå ture som tidligere. Hun var ved at opgive det hele. Indtil hun blev mindet om, at det er ok at justere, sætte tempoet ned og genfinde flowet.

Det er langt mere bæredygtigt at være vedholdende med en vejrtrækning i flow. Det er fantastisk at ville fuldføre dit livsformål med indlagte pauser. Det er i pauserne, du skaber rum til at få kreativiteten til at sprudle og hvor du pludselig får en ide, du aldrig kunne have tænkt dig til.

Vil du lære at flytte bordet fra isbjørnen og indtage dit space med plads til lys og luft? Har du brug for hjælp til at finde ind til et frit og velfungerende bevægemønster med flow, så book din tid til alexanderteknik ved at ringe på 22 82 05 45

Trænger du til mere vitalitet og overskud?

Kender du oplevelsen med kaffe og kage, som giver dig en masse energi?  Men også resultatet når energien falder igen, og du bliver træt, flad og har lyst til at sove. Hjælpen er nær, for MetaPWR hjælper dig med at regulere dit blodsukker og din forbrænding. MetaPWR er også til dig, der gerne vil løfte et eller flere områder i dit liv. Mit bedste og korteste råd er: prøv det. Hæng på for at høre mere om hvorfor collagen kan få grå hår til at genvinde deres originale farve samt give dig et kæmpe boost af energi.


PS: Det her skriv er det længste blogindlæg, jeg nogensinde har skrevet. Jeg prøver at formidle både præcist og grundigt. Du behøver overhovedet slet ikke forstå det hele – du kan bare begynde med produkterne, hvis du føler dig kaldet. Ellers kan du bare læse lidt ad gangen. Jeg startede på absolut bar bund og har fyldt information på løbende.

Betydningen af et svingende blodsukker

En af de største udfordringer i det moderne liv er et svingende blodsukker. Det er grundtanken bag doTERRA’s nye produkt MetaPWR (udtales metapower). Udover de ting, som vi alle ved om motion, kost og søvn, tilbydes vi nu en række produkter, som kan stabilisere vores blodsukker og derigennem booste vores livskvalitet, så vi opnår et bedre og aktivt helbred i de år, vi lever. Et svingende blodsukker er en betydelig faktor i aldringsprocessen, så hver gang blodsukkeret stiger og derefter falder, betyder det en ekstra belastning for kroppen. Den dårlige forbrænding er desuden en rigtig skurk, når vi taler og overaktive fedtceller, udsving i blodsukkeret, insulinresistens samt oxidativ stress i cellerne.

Hvorfor overhovedet spise collagen

Collagen er proteiner. Der findes 28 forskellige i vores krop, som er grundlæggende byggesten for hud, hår, muskler led, brusk, sener, knogler og bindevæv. Både produktionen og kvaliteten falder med alderen. Jeg har aldrig interesseret mig for collagen. Det var ikke et behov for mig at få stærkere hår, og mine rynker ved øjnene lever jeg fint med. Lige indtil doTERRA begyndte at tale om MetaPWR –. De laver rene produkter af høj kvalitet og med de fineste intentioner. Derfor spidsede jeg ører, da doTERRA lancerede collagen. Det er ikke bare collagen, men også 3 produkter til forbrændingen. Meta står for stofskifte/forbrænding (metabolisme), og PWR står for Personalized Wellness Realised og kan bedst oversættes til personlig power. Produkterne er til dig, der er udfordret på den dybe søvn. Er du beautynørd, vil du elske det. Er du udfordret på blodsukkeret og vægten; har du fysiske skader, som har svært ved at hele; er din hjerne tåget så giv MetaPWR en chance. Både collagen- og NAD+produktionen falder med alderen. NAD+ er f.eks. faldet med 40-50% fra slutningen af 40’erne. Forbrændingen, hvilket påvirker vægten, kognitive funktioner og din energi falder ligeledes med alderen. Derfor er din biologiske alder langt vigtigere end din kronologiske alder, og det har du i den grad indflydelse på.

Det har altid været en naturlig tanke for mig at tænke på den måde. Jeg har altid reageret undrende, når beskeden om, at det må du lære at leve med, trækkes op af hatten. Jeg har oplevet mange såkaldte mirakelhistorier i min alexanderpraksis i løbet af årene, at jeg kunne skrive en bog om dem. Jeg tilbyder løsninger, som du selv får en aktiv rolle i. Sådan er det også med MetaPWR. De første produkter jeg købte hos doTERRA, var Life Long Vitality, som er kosttilskud, der nærer cellerne med vitaminer og mineraler som bioaktive stoffer. Det var første gang jeg tog kosttilskud, hvor jeg rent faktisk kunne mærke, at det virkede på mange fronter (læs mere her). Desuden er der også alle de essentielle olier, som er fantastiske. Og på den baggrund måtte jeg også prøve MetaPWR, så snart det var blevet lanceret.

Mine grå hår genvinder deres originale farve

Personligt har jeg ikke problemer med hverken fysiske smerter eller kroniske sygdomme, så jeg kan ikke berette om ændringer på de områder. Jeg kan dog fortælle om en hel masse andre ændringer efter 6 måneder på MetaPWR.

Jeg har fået en særdeles fin og fast hud over hele kroppen. Min hud har altid været til den tørre side på kroppen – det er helt væk. Ungdommens spændstighed har indfundet sig igen. Og der er ligeledes tilført glød samt færre og finere linjer rundt om øjnene.

Jeg kan i høj grad mærke den stabile blodsukkerbalance. Det er virkelig en fornøjelse, for jeg behøver jeg ikke spise mellem måltiderne og har en større følelse af mæthed. Jeg føler mig også bedre tilpas i min krop. Det føles som om der er kommet flow i noget stagnation. Og så er det virkelig gået op for mig på et meget dybt niveau, hvilke konsekvenser det har at leve med et meget svingende blodsukker. Det er en øjenåbner af rang.

Mit hår vokser meget hurtigere. Det er ikke et resultat, som jeg har heppet på, for i forvejen vokser mit hår megahurtigt. Jeg er altid korthåret og bliver klippet hver 7 -8 uge – nu går der 6 uger. Jeg har tykt og krøllet hår, og nu er det også blevet silkeblødt. Det er desuden begyndt at genvinde sin originale røde farve i stedet for gråt. Det med den ændrede hårfarve er begyndt efter 4 måneder, hvor flere og flere hår nu vokser ud som røde. Min skønne frisør sagde, at hun aldrig har oplevet noget lignende. Grundlæggende er jeg mest begejstret for, at der kommer nogle overbevisninger i spil, når grå hår genvinder farven. Det er noget, de fleste opfatter som statisk, men det kan tydeligvis ændres. Det er da vildt.

Prøv at se disse fotos og forstør gerne for at se det tydeligere. Hvis jeg nu havde husket at tage et før-foto, så havde mit hår været helt gråt. Efter 4 måneder på MetaPWR vokser der hår frem med min originale hårfarve, og der bliver bare flere og flere af dem. Læg mærke til mængden af mørke hår, der spirer frem.

Det øverste foto er taget efter 6 måneder på MetaPWR d. 27-4-23. Det nederste 3 uger senere d. 18-5-23

Mit energiniveau er steget markant på en meget stabil måde – ikke som i sukker og kaffe effekten. Fra dag et med collagenet oplevede jeg et markant boost i energien, og det holder stadig. Jeg oplever en konstant energi i løbet af dagen og har mere overskud om aftenen end sædvanligt. Jeg restituerer også hurtigere end ellers, når jeg har tæret lidt på mig selv. Og så sover jeg dybere end tidligere.

Andre beretter om bedre syn, klarere hjerne, vægttab, færre fysiske smerter. Den dybe søvn betyder også for nogle, at de ikke behøver at tisse i løbet af natten.

Mere om de enkelte produkter og hvordan du bruger dem

Nummer 1 er MetaPWR essentielle olie, som er hovedingrediensen i alle produkterne. Den indeholder ingefær, grapefrugt, citron, kanel og pebermynte. Ingefær støtter fordøjelsen; grapefrugt ærer kroppen; citron udrenser; kanel støtter blodsukkeret, og pebermynte er opkvikkende. Den bruges til at overkomme sukkertrang og forsøg viser, at den kan mindske fedtcellernes størrelse. Jeg tager en dråbe direkte på tungen, når jeg føler trang til at spise udenfor måltiderne uden at være rigtig sulten. Den kan også kommes i bæreolie og masseres ind i huden. Grapefrugt hjælper med at stramme huden op.

Nummer 2 er MetaPWR Advantage, som er collagen. De fleste andre collagenprodukter på markedet indeholder 1-3 slags collagen, men Advantage består af 9 forskellige collagentyper, hvilket dækker et meget større spektrum af kroppens funktioner, og dermed opnås også en mere alsidig virkning på flere områder.
Hvis du gerne vil nørde mere om de forskellige typer collagen, så kan du læse mere her

Desuden er der NMN i – nicotinamide mononucleotide. Det er molekyler, som findes i alle celler. De er et forstadie til NAD+ – nicotinamide adeninedinucleotide, som er et enzym, der findes i alle celler i kroppen, og det tilfører energi. Det kan beskrives som hjertet i alle cellers funktioner. Det er derfor, de fleste oplever et energiboost, når de tager Advantage. NMN er unikt for MetaPWR.

Collagenet er lavet af collagen fra fisk, som naturligvis er fanget bæredygtigt.

Advantage indeholder desuden 8 andre aktive ingredienser bl.a. C-vitamin. Det indeholder 3 g collagen, og det lyder måske ikke af så meget. Det er det dog, fordi optagelsen i kroppen er vigtigere end mængden, og den er tilpasset, så de kommer som hydrolyserede tri-peptider, hvilket øger optageligheden med op til 12 gange.

Om morgenen tages Advantage collagenet. Det er et pulver som opløses i 2-3 dl koldt vand og drikkes indenfor et minut, da du på den måde får den bedste optagelse. Jeg drikker det efter min morgenmad. Det smager friskt af citron og appelsin, og pulveret opløses helt, så der er ingen klumper. Jeg elsker den rutine.

Nummer 3 er MetaPWR softgels som tages efter dagens 3 måltider. Det er olien i pilleform. De hjælper med at gøre hurtige kulhydrater til langsomt optagelige, hvilket regulerer blodsukkeret og stabiliserer det dagen igennem.

Nummer 4 er MetaPWR Assist består primært af 2 urter. Morbær reducerer blodsukkerstigninger efter et måltid samt mindsker optagelsen af kulhydrater og gør dem til langsomme. Berberine øger cellernes evne til at producere energi og sænker blodsukkeret. MetaPWR Assist bruges 30 minutter før et måltid. Det passer bedst med dagens største måltid eller det med flest kulhydrater.

Nummer 5 er beadlets, som er små kugler med en fjerdedel dråbe MetaPWR-olie i. De kommer i en lille bøtte på størrelse med en læbepomade, så den er nem at have med rundt.

Sådan kommer du i gang

Når vi skal ændre noget i vores vaner, hvad enten det er fysisk, mentalt eller åndeligt, skal vi tage et skridt ud af komfortzonen. Vi kan ikke tænke os til resultatet – vi skal også handle på det. Derfor er det vigtigt med små overkommelige handlinger, som fører os i den rigtige retning. Det betyder, at du i praksis også skal handle på de resultater du gerne vil opnå. MetaPWR giver dig et tilskud af energi for at få dig i gang og på rette spor.

Trænger du til at få boostet din energi, så prøv MetaPWR i en måned og se, hvad de gør for dig.

Du kan bruge følgende link, hvor pakken med MetaPWR er lagt i kurven. Du skal blot udfylde dine oplysninger og afslutte med betalingen. Så er du i gang indenfor en uge. Har du brug for hjælp, skriver du bare til mig, og så guider jeg dig. Også hvis ønsker at shoppe andre produkter end MetaPWR.

https://doterra.me/Kr9wCo

Kroppens naturlige fundament har indbygget smertelindring

Lone begyndte til alexanderteknik i 2005 med en gammel bækkenløsning, som var blevet meget smertefuld.

Hun fortæller:
Jeg oplever, at jeg automatisk nu retter hovedet og kroppen op i en bedre stilling og tænker nå ja – også når jeg sætter mig ved rattet.
Det giver en masse frihed i stedet for at spænde og bruge kræfter på det.
En anden ting har været, at jeg opdager lidt til min forundring, at jeg bare bøjer mig ned med større frihed end tidligere efter at have haft mange og gentagne hold i ryggen.
Det har også hjulpet mig at tænke på, at mine håndbevægelser faktisk kommer helt tilbage fra ryggen. Når jeg feks skal spille klaver giver det en større frihed, og jeg behøver ikke at bruge så mange kræfter på selve bevægelsen. Specielt er det spændende at opdage, at hovedet er mere frit og ikke er trykket ned mellem skuldrene. Mine knæ, som i længere tid har voldt mig store problemer, prøver nærmest af sig selv nu at indtage en position, så de ikke bliver maksimalt opspændt og dermed hindrer fri bevægelse. Det er spændende at observere.

I årene derefter tog Lone lektioner i lange perioder og holdt tilsvarende pauser.

I 2022 kom Lone tilbage, da venstre knæ og lår var blevet meget smertefulde. Hun har gået indad på begge ben og fødder i mange år, men det venstre var det problematiske. Der er ganske lidt brusk tilbage i knæet. På en skala fra 1- 10 var smerten på 10. Det er meget højt og utroligt belastende. Derfor var resten af kroppen også opspændt og plaget af manglende fleksibilitet. Det påvirkede naturligvis humøret og den generelle livskvalitet. Søvnen var særlig udfordret, da smerterne gav mange opvågninger.
Efter 2 lektioner faldt smerteniveauet til 5 på skalaen. Og efter den tredje var der helt ro på alt i liggende stilling. Så snart venstre knæ skulle bære vægten igen, var der smerte på 5 igen, men låret var ligeledes smertefrit både i liggende og stående. Efter lektion 4 kvitterede knæet med en 3’er på skalaen. Det er meget markant at gå fra smerte 10 til 3 på så kort tid. Lone er vanvittig god til at sætte tempoet ned for at komme væk fra automatpiloten og få bevidsthed om de nye vaner og komme tilbage til centreringen. Søvnen er bedret markant i takt med smertelindringen. Og vi arbejder videre på knæet.

Centrering skaber grobunden for nye vaner

Centrering er en disciplin, der for de fleste af os indeholder niveauer og finpudsning nok til mindst 250 baner, hvis det var et spil.
Centrering er evnen til at stoppe op og ændre kurs – at frigøre sig fra automatpiloten og få en ny bevidsthed på ens mønstre; at gøre kroppen til et stabilt fundament og få åndedrættet i flow. Ændringerne sker ikke gennem en intellektuel forståelse. Vi skal gå vejen via erfaring for at opøve nye handlemønstre. Når kroppen er centreret og foldet ud, fordeler musklerne deres vægt på allerbedste vis, og bivirkningen er en helt naturlig smertelindring.

Sådanne skønne historier oplever jeg nærmest dagligt i min klinik. Hver eneste en gør mig glad helt ind i sjælen. Har du prøvet, hvad alexanderteknik kan gøre for dig?

Superkræfter på flaske

Jeg er bare ikke vild med syntetisk parfumeret vaskepulver og skyllemiddel. Punktum. Heldigvis blev en lille flaske med superkræfter et vendepunkt for mig

Naturligvis har jeg ikke den slags produkter i mit hjem, men duftene kom alligevel med hjem, når min søn havde været tæt på skolekammeraterne, eller da jeg i en periode vaskede for min gamle far.

Har jeg slået mig selv oven i hovedet med det? JA. Syntes at jeg var for sensitiv og nærtagende? Big time yes. Og hjalp det på lugten – næh!

Og alle de syntetiske ingredienser er jo hverken godt for hormonbalancen eller miljøet.

Naturlig luftfjerner

Da en skøn kvinde præsenterede en essentiel olie ved navn Purify, der kunne fjerne lugten af al den kemi i tøjet, blev jeg henrykt og købte straks en flaske. Purify er en essentiel olieblanding, der indeholder Lemon, Sibirian Fir, Citronella, Lime, Tea Tree og Cilantro.

Og ja, dråberne virkede som et vidundermiddel og blev svaret på en kæmpebøn.

Jeg har siden brugt Purify med succes på spildt øl på gulvet i badeværelset, hvor gulvvarmen sugede det godt fast. På tøj – også genbrugstøj – som kan genvinde duften af frisk. På benzinlugt i bilen. På dårlig og stagneret luft i hjemmet både fysisk og energetisk. Både mande- og teenageværelser kan have fordel af en gang Purify, men dét gør jeg kun med tilladelse!

Nu er det bare skønt at have en flaske Purify stående, som jeg kan ty til, når det er nødvendigt.

Den essentielle olie “Purify” kommer fra firmaet doTERRA, som producerer rene og kraftfulde olier.

Sådan gør du

Kom 5 dråber Purify i sæbeskålen i vaskemaskinen og 5 dråber i skyllemiddelskuffen og vask som sædvanligt. Andre steder kan du putte en dråbe direkte på det lugtende sted eller kør diffuseren – en lille fantastisk anordning, der spreder duften i rummet over tid – med 2 dråber i et par timer. Så bliver al dårlig luft fornyet.

Essentielle olier fra doTERRA

Og den skønne kvinde havde andre flasker med superkræfter, som kaldte på mig. Jeg har brugt essentielle olier fra forskellige firmaer i mange år, men dem fra doTERRA – firmaet bag alle disse flasker med superkræfter – kaldte specifikt på mig. Den første flaske blev et kæmpe vendepunkt for mig, og nu kender jeg alle olierne og er meget taknemmelig for at kunne hjælpe både mig selv og andre. Jeg har også med held brugt flasker med superkræfter til vanen med at slå mig selv i hovedet, eller min tendens til at dømme mig selv nærtagende og sensitiv. Det siges jo, at der findes en olie til alt.

Hvis du er blevet nysgerrig på olierne, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg hjælper dig gerne videre.

Når kroppen siger ja tak

Hm, kosttilskud… Jeg har altid haft et anstrengt forhold til dem. Jeg har prøvet mange forskellige og smidt næsten lige så mange ud igen. Alligevel puttede jeg Lifelong Vitality i kurven som det første, da jeg havde oprettet min konto hos dōTERRA. Det var ganske overraskende for mig selv for det var jo olierne, jeg var interesseret i.

Gør det nemt for kroppen

Jeg har altid købt gode produkter i den høje prisklasse og de senere år altid i en bioavailable kvalitet. Det betyder, at ingredienserne er organiske og derfor ligner kroppens egne. Der er ikke trukket enkeltdele ud, men alle stofferne omkring feks vitaminer er bevaret. På den måde har kroppen langt nemmere ved at optage stofferne, hvilket er en egenskab syntetiske præparater ikke har. Det korte af det lange er, at jeg ikke kunne mærke nogen som helst effekt af de gamle kosttilskud. Jeg fik ovenikøbet kvalme af en del vitamin/mineralpiller. Så jeg glemte at tage dem, for det virker ikke for mig med en sådan tilgang af pligt. Forklaringen er sandsynligvis, at min krop ikke kunne optage dem, og derfor kunne jeg ikke mærke nogen effekt.

Det var primo oktober 2019, og jeg oplevede en helt anden glæde ved at tage pillerne. Det var som om min krop sagde ja tak til hver enkelt pille. Det var præcis den del af ligningen, som jeg manglede ved alle de andre bøtter. Det er optagelsen, der er nøglen, hvad enten det drejer sig om kosttilskud eller mad. Min krop er klogere end min hjerne – det må jeg konstatere endnu en gang.

Det føltes som om alle mine depoter er blevet opladet. Jeg har fået mærkbart mere energi helt generelt. Det mærkede jeg specielt, da jeg holdt pause med tilskuddene – det var så skørt. Energien dykkede og kom først tilbage, da jeg gik i gang med pillerne igen. Normalt bruger jeg en lyslampe i de mørke måneder, men den glemte jeg helt at få op af skuffen! Og når jeg en sjælden gang ikke får sovet tilstrækkeligt, føler jeg mig mat, men ikke drænet som tidligere.

Kosttilskuddet Lifelong Vitality fra dōTERRA

Hvorfor skal vi spise kosttilskud?

Tidligere troede jeg, at maden kunne give mig al den næring, jeg behøvede. Sådan hænger det ikke sammen længere, da næringsindholdet i vores mad har været faldende gennem mange år. Det er i hvert fald min opfattelse. Selvom jeg primært spiser mad af høj kvalitet, må jeg overgive mig til kroppen, der siger mere LLV , tak.

Ind i mellem summer jeg over anbefalingerne i dette land. Den anbefalede dosis af vitaminer/mineraler er baseret på gamle målinger. Og sammenholdt med at vores fødevarer indeholder langt færre næringsstoffer nu end tidligere, så er de måske ikke helt up to date. Der skelnes slet ikke mellem uorganiske og organiske stoffer, og D-vitamin er nærmest helt ude af ligningen, selvom det spiller en væsentlig rolle for vores immunforsvar. Det undrer jeg mig stille over…

Soveolie

Med til historien om den gode søvn hører også soveolien. Jeg har haft nogle år med rigtig dårlig søvnkvalitet og deraf manglende energi. Nogen kan måske også huske, at jeg i den forbindelse har anbefalet soveolien Serenity. Den bruger jeg fortsat hver nat, og du kan læse om mine oplevelser her. /https://sensoriet.dk/soveolie/

Vil du også prøve?

Og ja, min krop er klog, men jeg er langt fra ekspert i teoretisk viden om kosttilskud, men her giver jeg et overblik med link til yderligere info. Så kan du selv nørde videre. Lifelong Vitality består af en pakke med 3 bøtter, og samtlige ingredienser kommer i former, der er genkendelige for kroppen, hvilket gør optagelsen meget nemmere:

VMC er et vitamin og mineralprodukt, som indeholder 22 forskellige vitaminer (A, C, D, E og B) og mineraler (calcium, magnesium og zink) + 3 essentielle olier (pebermynte, ingefær og kommen), der støtter processen. Læs mere her https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-microplex-vmz.pdf
Alpha CRS+ står for Cellular Renewel System  og er et celle fornyelses-system med antioxidanter, anti-inflammatoriske egenskaber, der begge styrker immunsystemet og hjælper til mental klarhed.
Du kan læse meget mere info her https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-alpha-crs-plus.pdf
EO: Essential Oli Mega Complex er rig på de gode fedtstoffer, som alle vores celler har brug for. Sammen med vitamin D og E og nellike- og timianolie danner de en god cocktail for kroppens celler. EO fås med både fiskeolier og i en vegansk udgave.
Her er mere læsestof https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-xeo-mega.pdf

Så fra at være typen, der undgik kosttilskud, kan jeg ikke undvære min daglige dosis, fordi jeg kan mærke en tydelig forskel med mærkbart mere energi og den stabile af slagsen.

Får du lyst til at prøve, hvad Lifelong Vitality kan gøre for dig, så har du intet at tabe, for mærker du ikke effekten af LLV i løbet af 30 dage, kan du returnere de tomme bøtter og få pengene tilbage.

PS: Har du brug for sparring, tilbyder jeg gratis rådgivning omkring dōTERRAs produkter indtil 3.juli. Opdag hvordan her https://sensoriet.dk/gratis-raadgivning/

Når din kæbe fortæller dig spændende historier om smerte, pligt og pres

Da jeg spiste morgenmad, gjorde det ondt i min kæbe. Hm, hvad var der nu på vej… Kroppen er bare din bedste historiefortæller. Kan du høre, hvad den siger?

Jeg er vant til alle mulige og umulige signaler fra krop og sind, for hver gang noget vil bevæges eller kommer i bevægelse, så opstår nye sansninger. Det er blevet en fast del af mit liv, siden min første alexanderlektion for 28 år siden.

HVER gang det sker, prøver min hjerne at overtage herredømmet for at analysere, hvad der nu er gang i, og HVER gang øver jeg mig i at observere uden at vurdere, bedømme eller analysere. Bare lade tingene ske og slippe kontrollen. Ja, det er muligt at lære – også for dig, kære læser.

Nå, tilbage til kæben, som blev tiltagende opspændt i løbet af dagen med udløbere til både nakke og hoved. Det endte med en virkelig opmærksomhedskrævende hovedpine. Det sker meget sjældent, jeg har ondt på en måde, hvor jeg tænker, at smertestillende midler er næste skridt. Der var jeg nu.

Jubii – en glimrende idé
Så fik jeg en god ide – faktisk glimrende, når jeg nu selv skal sige det. Jeg prøver morfinbomben. De af jer der kender mig, tænker nok, at nu er jeg da blevet helt bims. Mig der lever af at hjælpe folk ud af smertestillende medicin, når ryggen, knæene eller nakken driller. Det gør jeg stadig med glæde via alexanderteknik, men det kan jo være nødvendigt at have en livline i tilspidsede situationer

Den hjemmelavede morfinbombe
Den hjemmelavede morfinbombe

Gå hjem Panodil
Naturligvis har jeg ind i mellem taget Panodil og lignende, men jeg bryder mig absolut ikke om den lammede fornemmelse, den kemiske medicin efterlader overalt i kroppen. Enten mærker man det hele eller også ingenting. Morfinbomben virker helt anderledes. Min hovedpine forsvandt, og jeg kunne mærke, at der alligevel var bevægelse og fornemmelse i kroppen. I skrivende stund her en uges tid efter morfinbomben arbejder min kæbe sig stadig ud af en række spændinger for at finde et ny måde at være kæbe på,  men på en langt mere rolig måde. Det viser sig ligeledes, at følelsen bag handler om at give slip på nogle pligtting. Det svar kom helt af sig selv uden pres og maseri, og sådan er kroppen en guldgrube af intelligens. Pligt og pres er i øvrigt et af mine tydelige temaer, som udfoldes som en Babushka – der er altid en til indeni!

Nu har jeg så haft den fantastiske oplevelse, som jeg har hørt om fra andre, der med succes bruger morfinbomben til langt mere alvorlige og såkaldte kroniske smerter. Morfinbomben indeholder essentielle olier og kan bruges på sigt uden at blive afhængig; det er rene produkter uden kemi og uden sløvende bivirkninger. Kroppen er bare din bedste historiefortæller.

Lav morfinbomben selv
Morfinbomben kan du selv lave af de essentielle olier fra dōTERRA. Du skal bruge en pakke kapsler og 3 olier: Bland 6 dråber Frankincense, Lemongrass og Oregano eller Marjoram i en kapsel og brug efter behov op til 3 gange om dagen.

De bedste og mest bevægelige hilsner fra Helle

Er du nysgerrig, kan du kan købe olierne her https://sensoriet.dk/saadan-handler-du-i-shoppen/

PS: Husk at du kan få gratis rådgivning om olierne pt https://sensoriet.dk/gratis-raadgivning/

Jeg springer ud

Jeg springer jeg ud – på dybt vand forstås.  Ja, det prøver min hjerne i hvert fald at overbevise mig om. Mit hjerte er fuldstændig overbevist om, at jeg går den rigtige vej.

Jeg taler om de essentielle olier fra doTerra.

Det var en lang og snigende forelskelse. Jeg har længe brugt olierne privat, men pludselig spillede mit hjerte samme melodi, som da jeg valgte alexanderteknik og Bachs blomsterdråber. Min hjerne kunne sagtens komme med 1000 grunde til ikke at gå med den melodi. Det gjorde den så sandelig også, men heldigvis kender jeg konsekvenserne af at overhøre signalerne. Derfor tilbyder jeg nu olierne professionelt.

Jeg har brugt essentielle olier i mange år og fra mange forskellige firmaer. Den første doTerra-flaske husker jeg så tydeligt. En skøn kvinde i mit netværk fortalte, at hun kunne putte et par dråber i vaskemaskinen og fjerne uvelkomne lugtgener. Det er jo et ninjatrick i min verden, da jeg har det ret anstrengt med syntetiske dufte. Derefter listede der sig flere olier ind fra doTerra.

Og hvad kan de så – de små flasker med de farverige etikketter? De kan støtte os både fysisk og følelsemæssigt. Og min erfaring er, at de arbejder dybt og effektivt.

Passion - Essentielle olier fra doTerra

Passion – en af de essentielle olier fra doTerra

I skrivende stund har jeg faktisk svært ved at finde flowet i ordene, så jeg afprøver “Passion”. Olien, der hjælper med at trænge igennem min vane med at skulle finde de helt rigtige ord, hvilket trigger og presser min logiske hjerne. Det føles som min hjerne spænder op omkring en enkelt begrænset rute og lukker ned for andre veje. Den spænding forsvandt i løbet af nul komma fem, da jeg puttede en dråbe Passion under næsen. Så nu flyder ordene frit mellem de forskellige dele af mig.

En af de olier, som jeg har taget regelmæssigt er Bergamot. Den får mig i kontakt med min selvaccept som en uudtømmelig indre kilde, og den får mig til at betragte mig mildt fremfor at dømme hårdt. Den er som om kroppen huskes på, at det er i orden at være mild overfor sig selv. Den dufter vidunderligt citrusagtigt og forfriskende.

Kan du genkende noget? I olieverdenen siger man, at der er en olie til alt, så jeg hjælper dig gerne til at finde din(e).

På søndag tager jeg olierne med ud i verden for første gang. Du kan møde mig til Popup i Jyderup, hvor jeg sammen med en række kompetente kvinder deler ud af nærende behandlinger og lækre produkter.

Det er på søndag d. 2. februar fra 10-16 på Høedvej 4 i 4450 Jyderup.

Kom og duft til de essentielle olier fra doTerra og find din favorit. Du kan stadig få vejledning om alexanderteknik.

Hvis du ønsker at vide mere, er du ligeledes velkommen til at skrive eller ringe til mig.

 

Opdag dine superkræfter

Jeg husker oplevelsen som var det i går: Min krop føltes fri og luftig; hovedet svævede på toppen af rygsøjlen; mine spændingsplagede skuldre blev bløde og transparente, og der var hul igennem til noget meget levende, og letheden føltes så naturlig. Jeg fattede ikke, hvad der var sket og kunne ikke bruge mit intellekt og min forståelse til at forklare. Det var udelukkende væren i sansningens magt. Du kan også opdage dine superkræfter.

Når stemmen driller

Jeg var 26 år gammel og søgte efter en løsning på mine stemmeproblemer. Jeg læste musik på Københavns Universitet og var ved at undersøge, hvad man kunne gøre ved sådan en som mig, som tilsyneladende ikke kunne få stemmen til at klinge frit. Jeg havde været til alexanderteknik den dag i februar. En studiekammerat havde foreslået, at jeg bookede en tid hos Knud, som hun allerede gik hos og anbefalede varmt. Det prøver jeg, tænkte jeg så. Udover alle de kropslige reaktioner blev jeg også ramt af en aha-oplevelse – en følelse af at det her skulle jeg være, når jeg blev stor. Det var også første gang i mit voksne liv, hvor jeg blev ramt af intuitionens klarhed, som føltes som en meget insisterende vished.

Kroppens indbyggede intelligens

Det hele begyndte en varm januardag i 1869 på Tasmanien; stedet som var helt ukendt for de fleste danskere, indtil en royal kvinde indtog Danmark. I 2019 ville F.M. Alexander være fyldt 150 år i år, og vi er 40 lærere i alexanderteknik i Danmark og 2500 på verdensplan. Jeg fulgte nemlig min intuition og uddannede mig til alexanderlærer. F.M. Alexander er ophavsmanden til teknikken, der bærer hans navn. Han havde som skuespiller massive problemer med stemmen, og på den baggrund fandt han frem til en universel styremekanisme, som er grundlaget for alle vores bevægemønstre i både krop og sind. Det var de blideste superkræfter fra kroppens indbyggede intelligens, der ramte mig den dag i februar, og vestens svar på foreningen af krop og sind.

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter

Gentagelsens magt

Mødet blev også indgangen til en helt anden tilgang til mine stemmeproblemer. Jeg var meget disciplineret og øvede meget udelukkende på viljestyrke, disciplin, overfokus og rigide gentagelser. Sådan en rutine aktiverer altid automatpiloten og vækker ønsket om at gå efter målet uden at levne plads til små justeringer. Når man bruger den samme tilgang, så får man også det samme resultat. Den anden tilgang udspringer af ikke-gøren – det subtile sted, som giver os muligheden for at agere fremfor at reagere. Det er nemlig ikke muligt at gøre en gøren væk. Et overaktivt nervesystem behøver frigørelse af plads for at skabe nye spor i kroppen. Det sted kalder jeg nulpunktet. Det er valgets centrum og nært knyttet til en kropslig centrering. Stedet hvor det er muligt at frigøre sig fra automatpilotens ubevidste magt og opgradere til et bevidst valg og overgive sig til kroppens indbyggede intelligens. Her udspringer enhver mulighed for forandring til alt, hvad du måtte ønske dig. Det kan føles som magi at få kontakt med det sted, fordi en masse overgøren bliver til væren og flow.

Jeg vil ikke være en pingvin

En kvinde på 70 år har været i et langt forløb hos mig. Hun kom oprindeligt pga. smerter i knæet, og så snart en bevægelse nærmede sig et kendt smertepunkt, blev hun så bange, at sveden sprang. Hun lærte at blive fortrolig med frygten og blive guidet blidt til nulpunktet, hvorfra hun kunne frigøre sig fra automatpiloten og lade nye bevægemønstre spire frem. På et senere tidspunkt begyndte hendes arme og skuldre at gøre ondt. Hun kunne i arbejdet med at frigøre sig pludselig huske, at hun som barn blev drillet med at ligne en pingvin, fordi hun gik med armene ud fra kroppen. Hun ville naturligvis ikke ligne en pingvin, og løste så situationen ved at forcere armene ind mod kroppen, fordi den naturlige fleksibilitet allerede var forsvundet. Så i mange år har hun holdt armene fast med overspænding, indtil de protesterede. Og sådan kan krop og sind være skåret af samme læst

.

Når krop og sind følges ad

Alexanderteknik er kendt for evnen til at løse rygproblemer, hovedpiner, stive nakker, og andre ting i vores bevægelige dele. Men ligeledes tankeformer som præstationsangst, stress, tungsind og frygt, som naturligvis også lejrer sig som spor i kroppen.  FM var den første i vesten, som anerkendte sammenhængen mellem krop og sind. I hans levetid herskede Descartes filosofi om tænkningen som menneskets bærende kraft, og deraf var kroppen kun et vedhæng. Det var en meget kontroversiel tankegang at være fortaler for at krop og sind var et værk.  Jeg er taknemmelig for, at FM var insisterende og autonom nok til at lede efter en løsning, som kom til at række langt udover hans personlige interesser. Det fascinerer mig altid, at folk kan have en indre vished om at finde en løsning på noget, som ikke tidligere er sat i system. Og holde fast på det uden at kunne henvise til hverken bøger eller undersøgelser udover egne erfaringer. I mine øjne er det sandt mod.

Opdag dine superkræfter

Min historie viser, at gennemgribende problemer kan føre til løsninger, som bliver livsændrende. Hvis jeg ikke havde haft stemmeproblemer, så havde jeg aldrig mødt alexanderteknik, og hvor havde jeg så været i dag… Hver dag glæder jeg mig altid til at møde de mennesker, som søger min hjælp, og hvor jeg kan give oplevelsen af lethed, håb, væren og redskaber videre.  Og så har jeg levet omtrent lige så længe med alexanderteknik som uden. Det er tre ting på en gang – ja, faktisk en fødselsdagsjubilæumsahafest.

Vil du have hjælp til at opdage dine superkræfter så bestil tid på 22 82 05 45

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter