Essentielle olier

Når hjertet jubler

Jeg har tabt mit hjerte til de essentielle olier og er blæst bagover af deres virkning. Og hvad kan de så – de små flasker med de farverige etikketter? De kan støtte os både fysisk og følelsemæssigt. Og min erfaring er, at de arbejder dybt og effektivt.

EO dufter dejligt, og det kan være grund nok til at bruge dem. Du kan bruge din yndlingsolie på kontoret eller hjemme som ren wellness.

EO har desuden effekt på både kroppen og følelserne, og det er der ikke så mange der ved endnu. Læser du med her, så gætter jeg på du er nysgerrig på emnet. Hver eneste olie repræsenterer et tema, som blidt, nænsomt og næsten ordløst kan støtte dig i enhver situation. Deraf kommer udtrykket, at der findes en olie til alt!

Mit hjerte og mine sanser valgte meget klart olierne fra dōTERRA. Min forståelse halter stadig noget bagefter, men jeg har forstået renheden i dōTERRAs olier. I flasken med 15 ml citronolie er der 50 citroner og intet andet. Alle olierne destilleres nænsomt fra blade, blomster, rødder og træer. dōTERRA producerer ca 100 forskellige enkeltolier og ca 50 blandingsolier. Og hver gang jeg køber en flaske, støtter jeg en lokal bonde et sted i verden, som på bedste bæredygtige vis og med respekt for biodiversiteten dyrker og høster, så både familier og hele landsbymiljøer løftes ud af fattigdom og ind i at være selvforsørgende og med uddannelse til børnene.

Du kan anvende essentielle olier på 3 måder:

  • Aromatisk – dufte påvirker os på forskellige måder ifht. minder – tænk bare hvordan en speciel duft kan sende dig direkte tilbage til barndommen eller vække ferieminder. Dufte kan også være både beroligende og opkvikkende. EO kan puttes i en diffuser, som spreder duften over tid via bevægelse, men du kan også tage en dråbe og fordele den i hænderne, føre dem op til ansigtet og så snuse ind.
  • På huden som nemt optager olierne og hurtigt bringer dem rundt i hele kroppen – oplagte områder er maven, halsen, panden, under næsen eller under fødderne.
  • Spise eller drikke dem – prøv feks. en dråbe af cirusolierne i et glas vand. Den terapeutiske effekt forsvinder dog, hvis de opvarmes til mere end håndvarmt. Personligt synes jeg dog, det svarer til at købe en Ferrari og kun køre korte ture!
Jeg bruger sådan en lille lydløs diffuser. Den står på mit natbord, og der er altid soveolien “Serenity” i. Den får mig til at sove dybt og nærende.

Lukket for kommentarer.