Hvorfor er vendepunkter vigtige?

Du kender det helt sikkert. Sådan en boblende krystalklar fornemmelse. Som melder sin ankomst og skiller sig ud. Fordi den kommer med et nyt budskab. På et splitsekund skifter noget retning og får en ny klang.

Du får et nyt perspektiv

Din energi skifter

Du ser nye muligheder

Det kan også være både vanskeligt, udfordrende og ukendt samt kræve mod.

Sådan er vendepunkters natur. Dette indlæg er en invitation til en refleksion – en mulighed for at give dig selv plads til at lytte indad.

Det vendepunkt, som jeg vil dykke ned i her, handler om sygdom. Jeg har stort set aldrig fejlet noget, indtil jeg var 36 år, hvor jeg fik refluks. Det betød endeløse opkastninger både dag og nat, og det var både smertefuldt og udmattende. Min søn var meget lille og skulle både ammes og passes. Set i bakspejlet fatter jeg ikke, hvordan jeg kunne hænge sammen, men den evne til at yde noget ekstra, har vi jo alle, og så må vi restituere bagefter.

Nå, men på et tidspunkt gik jeg til lægen, som gav mig noget medicin og sagde, at det skulle jeg tage resten af mit liv. Jeg tog medicinen, for jeg var tilpas desperat, men det vakte samtidig noget meget dybt i mig samt et hell no til medicin resten af mit liv.

Behøver det være sådan?

Det kan da ikke passe, at jeg skal tage syntetisk medicin resten af mit liv, kørte rundt i mit hoved i en uendelighed. Det er jo min frihed, der går fløjten. Samtidig havde jeg en dyb fornemmelse af, at der måtte findes andre muligheder. På det tidspunkt var jeg meget optaget af den gamle indiske tradition ayurveda, som netop anvender naturlige tilgange til sundhed og livskvalitet. Jeg bookede derfor en session med en ayurvedisk læge og efter nogle få og enkle justeringer i min kost slap jeg medicinen efter 2 måneder og har aldrig haft brug for den igen.

På det tidspunkt havde jeg arbejdet som lærer i alexanderteknik i 5 år, hvor det jo er kroppens egne ressourcer, der er i centrum. Nu blev jeg også gjort opmærksom på naturens egne ressourcer.

Som nævnt vakte oplevelsen noget dybt inde i mig, som nok har været der altid, men det blev aktivt, levende og bevidst i situationen. Det har sat grundtonen for min videre færd. Det var ikke noget, jeg planlagde, men noget, der voksede frem i situationen.

Øvelse: Vær et sted uden hvor du kan være i fred, mens du tænker over, hvilke vendepunkter der har været i dit liv. Hvordan har du opdaget dem, og hvordan er de dukket op. Et vendepunkt kommer nogle gange højlydt og andre gange meget stille, men uanset formen kommer de med et budskab. Der skal lyttes indad og handles på beskederne. Lad det være der uden at forcere for så forsvinder det bare endnu mere. Vent på klarheden – og det kan tage tid. Du skal jo trække din egen essens ud af dine vendepunkter. Det er netop derfor de er så vigtige

Nye indsigter skaber nye resultater

De enkle og naturlige tiltag er blevet mit felt. Nogle kalder det ens genizone – andre bare essens. Det er ret lige meget, hvad det kaldes. Pointen er, at følger du dine vendepunkter, peger de direkte ind i din genizone. Flertallet af de kunder, der kommer i Sensoriet, har netop ønsket om at slippe den konventionelle medicin. De vil have redskaber og indsigter, de kan bruge i deres hverdag. De ønsker at få adgang til andre muligheder og perspektiver, som giver adgang til andre løsninger. Og det er skønt at kunne dele min viden og erfaring med andre, der ønsker at dykke ned i kroppens og sindets bevidsthed samt naturens egne kræfter for at opnå en større livskvalitet.


Derfor arbejder jeg med alexanderteknik og essentielle olier, som dykker dybt i de naturlige tilgange. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis det taler til dig.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.