Opdag dine superkræfter

Jeg husker oplevelsen som var det i går: Min krop føltes fri og luftig; hovedet svævede på toppen af rygsøjlen; mine spændingsplagede skuldre blev bløde og transparente, og der var hul igennem til noget meget levende, og letheden føltes så naturlig. Jeg fattede ikke, hvad der var sket og kunne ikke bruge mit intellekt og min forståelse til at forklare. Det var udelukkende væren i sansningens magt. Du kan også opdage dine superkræfter.

Når stemmen driller

Jeg var 26 år gammel og søgte efter en løsning på mine stemmeproblemer. Jeg læste musik på Københavns Universitet og var ved at undersøge, hvad man kunne gøre ved sådan en som mig, som tilsyneladende ikke kunne få stemmen til at klinge frit. Jeg havde været til alexanderteknik den dag i februar. En studiekammerat havde foreslået, at jeg bookede en tid hos Knud, som hun allerede gik hos og anbefalede varmt. Det prøver jeg, tænkte jeg så. Udover alle de kropslige reaktioner blev jeg også ramt af en aha-oplevelse – en følelse af at det her skulle jeg være, når jeg blev stor. Det var også første gang i mit voksne liv, hvor jeg blev ramt af intuitionens klarhed, som føltes som en meget insisterende vished.

Kroppens indbyggede intelligens

Det hele begyndte en varm januardag i 1869 på Tasmanien; stedet som var helt ukendt for de fleste danskere, indtil en royal kvinde indtog Danmark. I 2019 ville F.M. Alexander være fyldt 150 år i år, og vi er 40 lærere i alexanderteknik i Danmark og 2500 på verdensplan. Jeg fulgte nemlig min intuition og uddannede mig til alexanderlærer. F.M. Alexander er ophavsmanden til teknikken, der bærer hans navn. Han havde som skuespiller massive problemer med stemmen, og på den baggrund fandt han frem til en universel styremekanisme, som er grundlaget for alle vores bevægemønstre i både krop og sind. Det var de blideste superkræfter fra kroppens indbyggede intelligens, der ramte mig den dag i februar, og vestens svar på foreningen af krop og sind.

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter

Gentagelsens magt

Mødet blev også indgangen til en helt anden tilgang til mine stemmeproblemer. Jeg var meget disciplineret og øvede meget udelukkende på viljestyrke, disciplin, overfokus og rigide gentagelser. Sådan en rutine aktiverer altid automatpiloten og vækker ønsket om at gå efter målet uden at levne plads til små justeringer. Når man bruger den samme tilgang, så får man også det samme resultat. Den anden tilgang udspringer af ikke-gøren – det subtile sted, som giver os muligheden for at agere fremfor at reagere. Det er nemlig ikke muligt at gøre en gøren væk. Et overaktivt nervesystem behøver frigørelse af plads for at skabe nye spor i kroppen. Det sted kalder jeg nulpunktet. Det er valgets centrum og nært knyttet til en kropslig centrering. Stedet hvor det er muligt at frigøre sig fra automatpilotens ubevidste magt og opgradere til et bevidst valg og overgive sig til kroppens indbyggede intelligens. Her udspringer enhver mulighed for forandring til alt, hvad du måtte ønske dig. Det kan føles som magi at få kontakt med det sted, fordi en masse overgøren bliver til væren og flow.

Jeg vil ikke være en pingvin

En kvinde på 70 år har været i et langt forløb hos mig. Hun kom oprindeligt pga. smerter i knæet, og så snart en bevægelse nærmede sig et kendt smertepunkt, blev hun så bange, at sveden sprang. Hun lærte at blive fortrolig med frygten og blive guidet blidt til nulpunktet, hvorfra hun kunne frigøre sig fra automatpiloten og lade nye bevægemønstre spire frem. På et senere tidspunkt begyndte hendes arme og skuldre at gøre ondt. Hun kunne i arbejdet med at frigøre sig pludselig huske, at hun som barn blev drillet med at ligne en pingvin, fordi hun gik med armene ud fra kroppen. Hun ville naturligvis ikke ligne en pingvin, og løste så situationen ved at forcere armene ind mod kroppen, fordi den naturlige fleksibilitet allerede var forsvundet. Så i mange år har hun holdt armene fast med overspænding, indtil de protesterede. Og sådan kan krop og sind være skåret af samme læst

.

Når krop og sind følges ad

Alexanderteknik er kendt for evnen til at løse rygproblemer, hovedpiner, stive nakker, og andre ting i vores bevægelige dele. Men ligeledes tankeformer som præstationsangst, stress, tungsind og frygt, som naturligvis også lejrer sig som spor i kroppen.  FM var den første i vesten, som anerkendte sammenhængen mellem krop og sind. I hans levetid herskede Descartes filosofi om tænkningen som menneskets bærende kraft, og deraf var kroppen kun et vedhæng. Det var en meget kontroversiel tankegang at være fortaler for at krop og sind var et værk.  Jeg er taknemmelig for, at FM var insisterende og autonom nok til at lede efter en løsning, som kom til at række langt udover hans personlige interesser. Det fascinerer mig altid, at folk kan have en indre vished om at finde en løsning på noget, som ikke tidligere er sat i system. Og holde fast på det uden at kunne henvise til hverken bøger eller undersøgelser udover egne erfaringer. I mine øjne er det sandt mod.

Opdag dine superkræfter

Min historie viser, at gennemgribende problemer kan føre til løsninger, som bliver livsændrende. Hvis jeg ikke havde haft stemmeproblemer, så havde jeg aldrig mødt alexanderteknik, og hvor havde jeg så været i dag… Hver dag glæder jeg mig altid til at møde de mennesker, som søger min hjælp, og hvor jeg kan give oplevelsen af lethed, håb, væren og redskaber videre.  Og så har jeg levet omtrent lige så længe med alexanderteknik som uden. Det er tre ting på en gang – ja, faktisk en fødselsdagsjubilæumsahafest.

Vil du have hjælp til at opdage dine superkræfter så bestil tid på 22 82 05 45

Opdag dine superkræfter

Opdag dine superkræfter

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.